Scheiding

Goede regelingen voor de toekomst

U en uw partner besluiten uit elkaar te gaan en de gevolgen daarvan goed te regelen: zorg voor de kinderen, opstellen van een ouderschapsplan, vaststellen alimentatie, verdeling van vermogen en pensioenen, wie gaat waar wonen? Voorkom een langdurige en kostbare procedure en kies voor mediation. De beste en meestal goedkoopste oplossing, met behoud van overleg, is de keuze voor mr Anneke Bruin als specialist in het familierecht, mediator tevens advocaat. Zo houdt u het proces waarin de afspraken tot stand komen en de afwikkeling van de procedure bij de rechtbank in één hand. Is gezamenlijk overleg niet mogelijk, of niet wenselijk, dan kiest ieder een eigen familierechtadvocaat.

Ook als ieder een eigen familierechtadvocaat heeft is het mogelijk om in overleg tot een oplossing te komen. Indien gewenst kunt u met haar ook kiezen voor een overlegscheiding, waarbij beide partners worden bijgestaan door een advocaat en samen met een coach de gevolgen van de scheiding in overleg bepalen en vastleggen in een convenant. Kiezen voor gelijktijdige ondersteuning van de kinderen door extra begeleiding is bij mr Anneke Bruin ook mogelijk. Zij heeft hiervoor nauw contact met de kinderpsychologen van Ajeto. (http://www.praktijk-ajeto.nl/kies-omgangsbegeleiding/)
Mr Anneke Bruin werkt als bijzonder curator voor de rechtbank Utrecht en heeft daarbij extra oog voor de belangen van de kinderen. Zij werkt met de methode Positief Scheiden van Eveline Jurry.

De kosten van een scheiding zijn afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Zie onder Tarieven.