Mediation-kosten bij scheiding

Wat mediation bij scheiding kost? Dat hangt af van een aantal factoren. We werken op basis van een vast tarief, een uurtarief of de eigen bijdrage bij een toevoeging gesubsidieerde rechtshulp (pro deo). Eén ding staat voorop: de kosten zouden geen belemmering moeten zijn om te kiezen voor mediaton en zo de scheiding zorgvuldig samen te regelen. 

Factoren die de kosten bepalen

De kosten van de mediation bij scheiding hangen af van het aantal gesprekken en van de te behandelen onderwerpen. Is er een eigen woning? Zijn er kinderen? En is er sprake van een eigen bedrijf? Moet er een alimentatieberekening worden gemaakt? Veelal zijn tussen de 3 en 5 gesprekken nodig. Elk gesprek duurt 1,5 tot 2 uur.

 

LET Op: Mr Anneke Bruin neemt geen nieuwe zaken meer aan

 

Kosten mediation bij echtscheiding

Mediation bij echtscheiding hoeft niet duur te zijn. Zeker niet met gesubsidieerde rechtshulp (pro deo). Iedereen die rechtsbijstand nodig heeft, maar dit zelf niet kan betalen, heeft recht op een toevoeging (subsidie). U heeft recht op gesubsidieerde mediation of rechtsbijstand als uw verzamelinkomen lager is dan ca € 26.900 euro (voor alleenstaanden) of € 38.000 euro (voor gehuwden, samenwonenden of eenoudergezin met minderjarig kind).

Bij mediation voor scheiding wordt het inkomen van u beiden niet meer bij elkaar geteld, maar wordt uw aanvraag ieder apart beoordeeld. Bij gesubsidieerde mediation kunnen de kosten beperkt blijven tot € 58- of € 115,- euro per aanvrager. De volledige voorwaarden vindt u op www.rechtsbijstand.nl

Komt een van u beiden in aanmerking voor een toevoeging (subsidie)? Dan betaalt de andere partner 50% van het uurtarief.

Ons kantoor heeft geen derdengeldrekening.