Corona en de omgangsregeling

Sinds een paar weken staat dankzij het corona-virus de hele samenleving op z’n kop. Hoe kun je in deze tijd het beste omgaan met de omgangsregeling?

Het advies is om je zo veel mogelijk te houden aan de afspraken die zijn gemaakt over de omgangsregeling. Als je kinderen gezond zijn en ook de ouders zich goed voelen, kunnen ze, als de overheidsregels dit toelaten, volgens afspraak bij beide ouders verblijven.

Structuur

Voor kinderen is het goed om zoveel mogelijk de structuur aan te houden zoals die altijd is geweest. Ook voor hen is dit een verwarrende tijd: de scholen zijn dicht en afspreken met vriendjes is er niet meer bij; ze zullen graag tijd doorbrengen bij zowel hun moeder als hun vader zoals ze dat altijd al doen.

Blijf in gesprek

Natuurlijk is het niet onder álle omstandigheden mogelijk om de omgangsregeling in stand te houden. Bijvoorbeeld wanneer jij of je ex-partner of zelfs jullie beiden, een cruciaal beroep uitoefenen. Of als iemand in het gezin gezondheidsklachten heeft. Overleg dan samen hoe je de afspraken zo kunt wijzigen, dat de omgangsregeling verantwoord en uitvoerbaar blijft. Probeer je flexibel op te stellen. Blijf vooral met elkaar in gesprek en probeer er samen zo goed mogelijk uit te komen.

Houd je aan de instructies

Houd je aan de instructies van de overheid, zoals het vermijden van contacten, het houden van voldoende afstand en het opvolgen van hygiënevoorschriften. Als één gezinslid koorts heeft, moeten alle gezinsleden thuis blijven. Kortom; blijf met de kinderen zoveel mogelijk thuis! Ga je toch met ze naar buiten om bijvoorbeeld een frisse neus te halen of ze even te laten buitenspelen, zorg dan voor minimaal 1,5 meter afstand tot andere mensen; houd altijd toezicht.

Vragen? Neem contact op 

Kortom, in deze ongewone situatie is het belangrijk dat je als ouders zelf je verantwoordelijkheid neemt en met elkaar in overleg blijft. Levert dit problemen op of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.

NB: het kan zijn dat dit bericht vanwege alle snelle ontwikkelingen achterhaald raakt; houd daarom de betrouwbare nieuws-sites goed in de gaten!

Bron: www.verder-online.nl/corona-en-de-omgangsregeling